Sanningen börjar komma ikapp mig nu...

Jaa....jag trodde att jag fullkomligt skulle rasa i vikt utav att amma, de flesta verkar ju göra det! Visst går jag ner i vikt men det går inte i den takten jag hade önskat....8,5 kg kvar nu och jag tror inte det försvinner innan vi ska till Borlänge om 4 veckor.....Så det får bli tunikor och leggings hela sommaren typ...

Lucas väger nu 5 kg och är stora killen!! Knappt att man orkar att amma längre så tung han är (eller är det jag som är svag?) Han ler mycket mot oss (mest mot mig) ;) och han har växt ur mycket av sina kläder....
Han vaknar nu bara 2 ggr per natt, vilket är helt underbart! Hoppas det inte bara är tillfälligt utan att det fortsätter så, att sova är underbart har jag upptäckt sedan vi fick barn!!

4 veckor kvar till Borlänge!! Jag har börjat räkna ner nu. Det ska bli skitskoj!! Jag ser definitivt mest fram emot att få se Lars igen, denna gången kör han akustiskt och det har jag aldrig upplevt förut, ska bli intressant att se hur han är utan ett stort rockband som backar upp honom!

Det står stilla!

Ja, som rubriken lyder, trots mycket promenerande och motionscyklande så rör sig inte vågen ett gram neråt...har stått stilla i 1 vecka nu och börjar bli smått frustrerad!!!
Jag går fortfarande klädd i mysbyxor och känner mig så jäkla ful och tråkig och dessutom så luktar man ju jämt bebis-kräk.... Pratade med en kompis som gick upp 30 kg och det tog 3 månader innan allt hennes var borta...om det ska ta mig 3 månader så betyder det typ i juli nån gång....det är ju evigheter!
9 kg kvar är det...hur svårt ska det vara?

Borlänge och winnerbäck/mötley närmar sig med stormsteg! Som jag längtar, det ska bli så kul! Hoppas älskade lille Lucas håller med mig och inte tycker det är pest att vara där :)

Lucas växer och frodas, sist vi var på bvc vägde han 4370 och var 56 cm lång!! Nu tror jag han väger närmare 5 kg om jag ska vara ärlig. Han börjar bli en härligt liten tjockis (sådan mor sådan son?) och har en sån söt liten dubbelhaka.
Han är så stark i nacken nu och kan utan problem vända och lyfta på huvudet(det är nu det där skrytandet om vems barn som är bäst börjar ;)  )
Han har även belönat mig och pappa Reine med några leenden (eller är det bara magknip?) och han är verkligen den sötaste bebisen jag känner! Jag älskar den lille krabaten!!


Neråt

Ytterligare -300 gr idag när jag ställde mig på vågen :)
Detta trots att jag fuskade med lite popcorn igår!
Jag upplever detta som så himla svårt faktiskt, jag är så sjukt sugen på godis hela tiden :(
Men vill man vara fin....
Motionen igår blev 50 min morgonpromenad och 30 min på motionscykeln.

Idag ska jag nog försöka ta mig till gymet och ta en sväng på den där roliga maskinen som jag aldrig kommer ihåg vad den heter men som gör mig jävligt trött i både armar, ben och arsle :)

Resultat

Fasen vad gött det var att ställa sig på vågen imorse.... -800 gram sedan igår.
Skönt att se lite resultat direkt så man får lite ork att verkligen fortsätta....för det är inte så kul. Jag vill ha choklad idag med :) Undrar hur lång tid det dröjer innan det där suget försvinner?

Mmmmmmm.....

Vikten och lite annat

De första 2 veckorna efter förlossningen så rasade jag 12 kg i vikt. Trots ett alltför stort godisintag.
Men nu har turen vänt. Har stått stilla i drygt 1 vecka nu och  idag fick jag inse den bistra sanningen: Jag får nog sätta igång och kämpa lite! Jag har ju vart ute och gått i princip varje dag sedan jag kunde gå igen, eller cyklat på motionscykeln, men bara lite halvhjärtat....
Idag drog jag på mig mina ankelvikter och gick ut och gick i snabb takt. Jag har handlat nyttig mat och jag har ätit äpple ist för choklad idag (men kroppen skriker efter choklad!!!) Så nu är det träna och äta rätt. Varje dag. Som gäller. Fast 1 ätardag i veckan måste jag ha! Det får bli fredagar!

Jag har 10 kg att bli av med. Inte 10 kg till min önskevikt(det är snarare 15 kg) men 10 kg till den vikt jag hade vid inskrivningen på mödravårdscentralen. 10 kg tills jag får på mina vanliga kläder. Eller det räcker nog med 5 kg så får jag på mina vanliga kläder.
Jag hade tänkt att klara detta på 10 veckor....hur ska det gå tro? Vi får se. Men jag är trött på att gå i mjukisbrallor och jag tänker inte köpa kläder i större storlek....

Livet i övrigt går i 150 känns det som! Lucas är redan drygt 3 veckor!?! Just nu känns det inte som att man gör så mycket annat än ammar och byter blöjor och det gör man väl inte heller? Jag har inte riktigt vant mig ännu vid detta nya livet.
Att allt tar så mycket längre tid till exempel. Jag som ofta är rätt så snabb i vändningarna och alltid har "bråttom"  måste helt plötsligt ha dubbelt så mycket tid som innan för att komma iväg nånstans. Bara en sån sak. Att jag inte får sova som jag vill. Att mina bröst helt plötsligt är en mjökfabrik. Dygnet runt. Jag är fortfarande lite ängslig om jag ska åka iväg nånstans med Lucas, tex för att fika. Lite orolig att han ska skrika oavbrutet på fiket och att jag inte ska få tyst på honom. Men det är väl sånt som man kommer att sluta oroa sig för med tiden antar jag....

Snart har jag och min underbara älskade varit gifta i 1 år!!!! Vad fort det har gått! 30 maj har vi bokat bord på "vår" restaurang Lilla London i Göteborg.
Lucas ska bli passad av Reines föräldrar, det blir några timmar bara men vad nervös jag känner mig inför detta!
Jag vet att hans föräldrar kommer klara det galant och det kommer inte gå nån nöd på Lucas men ändå så är man så nojig...Konstigt!
I alla fall så ser jag fram emot kvällen! Äta gott och dricka nån öl och lite vin kanske...det ska bli så mysigt och jag hoppas på kanonväder så vi kan sitta ute!

Underbara söta Lucas, 3 veckor gammal!