Det är ungefär den här storleken!

Innan min graviditet tar slut så kommer jag förmodligen ha gått upp ca 20 kg.
Jag är ju inte så lång så det är rätt mycket. 10 kg försvinner nog rätt så omgående men sen ska ju resterande 10 bort också...
Idag när jag satt hos frissan (får ju försöka se lite fräsch ut iaf) så kunde jag inte se min hals, hakorna var i vägen.....

Nä nu ska jag till soffan och godispåsen ;))


Detta är vad jag ser när jag kollar mig i spegeln!

Missköt dina djur och skaffa nya sen?

I artikeln står att detta varit en följetång i 10 års tid!
Svenska myndigheter är så förbannat mesiga att man blir mörkrädd.
Borde inte denna kvinna fått djurförbud, dryga böter och till och med fängelse för vanvård/grovt djurplågeri för länge sedan? Hur kan det få hålla på i 10 år?

Jag blir så vansinnigt arg och framför allt väldigt ledsen för djurens skull.

En straffskala som iaf liknar den dom har i USA vid djurplågeri, det skulle inte skada!
Här i Sverige kan man göra i princip vad som helst med djur och sen får du till och med fortsätta att ha djur!!
För mig är det helt ofattbart!


Praktisk förlossningsförberedelse....

Igår var jag och Reine på föräldragruppen igen, har vart där några ggr nu och visst, man har lärt sig en del men jag tycker nog ändå att det känns lite som dagis...
I alla fall, igår skulle vi lära oss att andas, göra olika avslappningsövningar och killarna skulle lära sig att massera.
Jättebra på alla sätt men ärligt talat, det går inte att låta bli att skratta när 15 vuxna människor sitter och nyper varandra i knävecken och andas på olika sätt och ser allmänt dumma ut....
Jag kunde verkligen inte koncentrera mig utan jag bara fnittrade hela tiden!
När nästa barn är på gång (jepp, det blir ett till) så blir det ingen föräldragrupp för oss!

Sist när jag var hos BM så var mitt sockervärde ganska högt, 7,7 låg det på och det får inte överstiga 8. Eftersom det finns diabetes i släkten så ska jag in nästa vecka igen och göra ett nytt test. Hoppas det ligger mer normalt då(som det har gjort förut) för jag har ingen lust att behöva gå på nån särskild diet eller så, fy vad trist.

När denna veckan är slut så har jag bara 10 dagar kvar att arbeta! Det känns underbart, det ska bli så skönt att få vara hemma och ta igen sig ett litet tag innan bebis kommer ut!

På lördag blir det  bowling med tjejerna i THN, ska bli så kul! Efter bowlingen har vi bokat bord och ska äta och dricka gott! Så mysigt att samlas allihopa, ser verkligen fram emot det!

Spara eller slösa?

Det här med pengar....jag tror det kvittar hur mycket man får, pengarna räcker aldrig ändå, är det inte så?

Jag och Reine har sparat en hel del tillsammans sedan vi flyttade ihop.
Det är bara ett problem - det hinner aldrig riktigt växa till sig för det är alltid något som ska köpas...
Nu har det ju iofs det senaste halvåret köpts in en hel del babyprylar och inredning til babyrummet och det är ju ändå inga onödiga grejer, sånt man måste ha liksom.
Det tråkiga är ju när man tex måste ta av sparpengarna för att köpa tex en framskärm till bilen eller nåt sånt. Och det är alltid nåt!

Veckans inköp (som iofs var väldigt roligt) blev: 1 par skor (bild längre ner, så sjukt snygga, var bara tvungen att ha dom!!) 2 skjortor och 1 fjärrkontroll till x-box + nån annan grej som man ska ha till x-boxet för att kunna spela musik från datorn genom x-box, vet ej hur det funkar men det ska tydligen vara väldigt bra och smidigt!
Saker som vi egentligen inte behöver...men ändå var tvugna att köpa....tänk hur mycket pengar det blir på 1 år!!

Så, nu har jag beslutat att vi ska sluta handla massa prylar som vi egentligen inte behöver, massa kläder som bara blir hängande(eftersom jag redan har en massa kläder med prislapparna kvar som jag aldrig använt?!) Undantag: De kläder jag redan har beställt från HM som är min "morot" att snabbt som ögat bli av med alla grav.kilon efter förlossningen. 1 mil om dagen ska det bli, precis som innan bröllopet!
Det är ju inte bara kläder det handlar om egentligen...utan bara att man köper på sig massa skit hela tiden.
Köpstopp nu! Se till att verkligen spara på riktigt och sedan ta den där efterlängtade resan till Thailand, det är ju definitivt bättre än ännu en kjol, ett par skor eller en fjärrkontroll!! Ellerhur?

Ni fattar varför jag inte kunde låta bli va? Endast 595 Kr....men värda varje kr!


Jag fortsätter för övrigt att räkna ner, nu är det 15 dagar kvar tills jag sluta jobba!!!
Hoppas dagarna går fort!

När jag går hemma sen så ska jag pyssla klart med allt inför lillens ankomst och ett annat stort projekt jag tänkte ha klart innan han kommer är att fixa min garderob!
När vi bodde i lägenheten så hade jag en sååå bra garderob, lite som en walk-in-closet, ett förråd vi gjorde om till garderob. Nu när vi bor i huset finns ingen plats till det (????) Eller det finns inget rum som passar kan man väl säga.
Så min garderob är mindre nu men jag har mer kläder. Det betyder organisation! Så en total make over i garderoben ska det bli (jag har även lovat mannen att kanske lägga undan lite av det som jag "kanske kommer använda nästa sommar eller när jag har gått ner 6 kg till). Får se hur det blir med det....Men ett ärligt försök ska jag göra iaf!

Och till sist - när man vaknar kl 06,00 och är på allmänt risigt humör och svintrött, så kan man inte annat än att skratta och bli på ett sprudlande humör när man ser att hudenes sötaste katt har intagit plats i badrummet....

Lucy, i skurhinken i badrummet.

Jag tror knappt mina ögon!

Som ni vet så ska jag och min man och vår kommande son åka till Borlänge och gå på Peace and Love i sommar.
Kolla in Winnerbäck och softa lite, bara ha de gött liksom. Underbart.

Idag fick jag ett mail från Peace and Love, deras nyhetsbrev. Jag trillade nästan av stolen när jag läser deras senaste bandsläpp! MÖTLEY CRUE!!!!
Så jävla kul det ska bli, både Winnerbäck och Mötley på samma festival! Om himlen finns, ja då ligger det garanterat i Borlänge, i alla fall denna sommaren!

Jag har redan börjat ladda nu. Jag känner fjärilarna i magen och nervositeten komma smygande (ja jag vet, min man säger också att jag är knäpp) Jag blir alltid så stressad och uppskruvad månader i förväg när jag vet att jag ska få gå på konserter med mina absoluta favvoartister, jag vet inte varför. Helst skulle jag vilja åka dit redan nu och parkera mig framför scenen :)
Gud vad jag längtar!! Jag är så GLAD!

Jag och Lasse!                                                                                                          

Mötley.  Bild:Google

Nötcréme i storpack!

Idag har jag vart i Thn och fikat med tjejerna + vart på kalas hos min bror som fyllde 22 år.
Med mig hem, i present från Linda - 1 STOR burk med Nötcréme. Jag har bara ett ord att säga - Underbart! Tack! (Halva burken är snart borta, skäms på mig, fast jag är ju gravid så jag får vräka i mig)

Så nu har jag spenderat en stund framför datorn med en burk nötcréme och den senaste norska!? intervjun med Lars Winnerbäck(han är i Norge på turné nu) Det går ju nästan inte att ha en bättre lördagskväll (i alla fall inte om man inte får dricka vin) Winnerbäck + nötcréme = FULLTRÄFF! (Jag kräver inte så mycket nu för tiden)
För övrigt så var det faktiskt en riktigt underhållande intervju, winnerbäck är ju i vanliga fall kanske ingen lustigkurre utan rätt så allvarlig av sig men idag drog jag på smilbanden flera gånger. Jag är så nyfiken på hur han är privat?

Här ser ni intervjun!

20 dagar kvar!

Idag kom jag på en sak - det är bara 20 arbetsdagar kvar tills jag går på föräldraledighet!!! Det känns helt underbart! Inte för att jag inte trivs med att jobba men det sliter på kroppen, särskilt min rygg är helt paj. Har även nu börjat få så ont i svanskotan att jag knappt kan sitta ner...och jag sitter 8 timmar om dagen! Skulle säkert kunna bli sjukskriven de sista nu men föredrar faktiskt att försöka härda ut! Om inte annat så för pengarnas skull, känns som att det kommer bli tillräckligt med brist på den varan under det året man är hemma....

Lillen ligger fortfarande i säte och jag har googlat och läst på en hel del om det här med vändningsförsök och jag har kommit fram till en sak - jag vill INTE vara med om något vändningsförsök!! Det verkar mycket obehagligt och dessutom gör det tydligen ont, moderkakan kan lossna, förlossningen kan starta och jag vet inte allt vad jag har läst om detta! Min kropp skriker nej och jag föredrar att lyssna på den. Jag vill inte ha 3 läkare som hänger på min mage i sina desperata försök att få lilla killen att vända sig rätt. Det finns väl en anledning till att han inte vill vända på sig?
Dom kan ju inte tvinga mig, vad ska dom göra, binda fast mig?
Jag vill egentligen inte ha något kejsarsnitt heller men just nu så känns det som ett mer riktigt beslut, ett planerat kejsarsnitt. Visste ni, att när dom gör vändningsförsök så har dom beredskap för att göra akutsnitt. det om något säger väl att det inte borde vara nyttigt för barnet att bli vänd?!
Nåja, jag har ett par veckor till på mig. Hoppas, hoppas han vänder sig rätt, jag vill ha en helt vanlig förlossning!

Imorgon går jag in i vecka 33. 33! Hallå! Det är ju snart dags!

Så här ser magen ut nu. Visst börjar den stå ut rätt mycket?

Utvecklingen

Jag tyckte när jag var i V 16 att magen var gigantisk. Kände mig fetast i stan. Nu har jag gjort en liten bild där jag kan jämföra. Och jag kan ju konstatera att jag var inte alls speciellt stor i v 16. Nu är jag i vecka 32 och det syns ju iaf att jag är gravid. Misstänker att jag kommer bli större på de 8 veckor som är kvar men om jag fick bestämma så tycker jag det är alldeles lagom nu. det är precis så att jag fortfarande kan ta på mig strumporna själv :)



Ikväll tittar jag på melodifestivalen och smockar i mig fruktsallad. Helst vill jag ha en stor smarrig chokaldkaka men med tanke på att vågen pekar på 15 kg + så tänker jag undvika det resten av graviditeten.

Utmaningen fr Mrs Jessie.

Mapp nr 6 och bild nr 6 ska man lägga ut på bloggen enl utmaningen...så här kommer den:

Detta är då Linda och Jaana på mitt 30-årskalas i herrljunga!


Morgongåvan!

Med risk för att den här bloggen börjar att utvecklas till en hyllningssida för min man....
Vi gifte oss ju 31 maj 2008 och vi bestämde innan att vi inte skulle ge någon morgongåva utan spara pengarna och göra något ihop. Trots allt, när vi vaknade på vår första dag som äkta makar så fick jag en mp3-spelare i örat. Jag har aldrig blivit så rörd och glad över någonting förut(möhippan som mina vänner och systrar drog ihop ligger nära tillhands i antalet poäng för hur rörd och glad man kan bli) Reine hade skrivit och komponerat en låt till mig.
Fantastiskt fin text och ljuv musik för örat.
Varsågoda, lyssna och njut!

Helgen som gick

Denna helgen fick jag en hel del gjort, trots att ryggen protesterat sedan 1 vecka tillbaka(det känns att man väger mer än vanligt!)
Ikea! Vi köpte enbart grejer till barnrummet, så kul! Hade ju tänkt att tapetsera skitsnyggt med en jättesnygg fototapet i form av en djungel på en vägg och sedan vanliga enfärgade på  resterande väggar men efter noga övervägande så beslöt vi oss faktiskt för att vänta, babyn har ju ingen större av glädje av det ännu på ett tag så vi kände att det var bättre att vänta med det! Istället försöker vi inreda lite mysigt och fint!

Jag har också hunnit med att göra en liten storstädning, ni vet, damma,suga och skura :)

Idag på söndagen så tog jag bilen till Trollhättan för att träffa mina kära vänner. Som alltid lika roligt att träffa tjejerna! Det är vänner värda sin vikt i guld skulle jag vilja säga. Underbart!
En utav tjejerna ska på anställningsintervju imorgon och jag önskar henne all Lycka till!!!

Inget nytt att rapportera när det gäller graviditeten direkt, mer än att jag fortsätter växa....

Nya lampan i barnrummet


Matta och mjukiskrokodil


Pappa Reine skruvar upp vägglampor