Jag mår illa!

Du trodde att jag skulle klara mig själv?

Du trodde att jag skulle klara mig själv?
"En katt fixar maten själv, de har starka jaktinstinkter".
Sanningen är att dumpade katter snabbt går en plågsam
död till mötes.
Att överge sin katt är ett straffbart brott.

TNR-koloni i Malmö

Lucy testar!

Så att skötbordet fungerar bra!!

´

Och det var tydligen helt ok!

Besök hos barnmorskan

Idag var jag hos min BM, kl 08,00 imorse hade jag tid (onödigt att få en morgontid när man ändå är ledig?)
Det visar sig att lillen har fixerat sig, han satt fast så långt ner han skulle :) Det behöver ju inte betyda att det är nära förestående, det kan dröja veckor efter att bebisen har fixerat sig innan den kommer men ändå känns det som ett steg närmare!
Jag frågade även om hon kunde uppskatta om det var en stor eller liten bebis? "Jaa, sa hon, det är ju ingen liten bebis men inte heller direkt stor, jag tippar på ca 3,5 kg"  Jag tyckte det lät jättemycket men det är ju helt normal storlek har jag insett nu efteråt. Sen är det ju svårt att uppskatta också, en kompis som fick barn, till henne sa dom 4 kg men sen visade det sig att bebben bara vägde 2,9....så man ska nog ta det med en nypa salt.

Idag känner jag mig på mycket bättre humör än vad jag gjort de senaste dagarna, undrar om det beror på solen?
Jag tog bilen och åkte till Falköping och såg till att handla ordentligt och fylla upp kylskåpet idag, så det inte ekar helt tomt när man kommer hem från bb. Kanske till och med hinner fylla upp det en gång till innan det är dags, vem vet?

Jag har iaf gjort mitt dagsverke för idag, det är dags att vila för det värker i ryggen!! Tänkte egentligen tvätta bilen och göra rent altanen(som har blivit så där fint alg-grön över vintern) och sedan börja olja in den....men jag får nog inse mina begränsningar :) Imorrn kanske?
Ett annat projekt som snart ska tas itu med är gräsmattan, eller borde kanske kalla den för mossmattan? Mer mossa än gräs så vi har köpt diverse produkter för att få en fin gräsmatta till sommaren! Men det är Reines jobb :)

Så trött, så trött....

Har inte haft någon ork och energi att skriva på några dagar nu...Vet inte vad det är med mig men från att förra veckan ha varit full av energi och ork så känns det nu som att luften har gått ur mig. Orkar inte och har inte lust att göra något alls. Förutom att föda barn. Gärna igår.
Jag är så innerligt trött på att vara så här tung, på att knappt kunna resa mig ur sängen, ha ont överallt, springa och kissa i tid och otid(jag överdriver inte om jag säger att jag kissar 2-3 ggr på en halvtimma ungefär)bli andfådd bara för att jag ska ta mig ur bilen, inte kunna knyta mina skor(reine får göra det, han drar även upp mina strumpor samtidigt, den sötnosen) man känner sig minst sagt handikappad....nåja...nu är det slutgnällt för idag!

Helgen innehöll som vanligt fika på lördagen med tjejerna + Jonna från Blekinge och hennes kompis. Mycket trevligt. På kvällen hade dom fest hemma hos Linda, som jag frivilligt avstod, dels för att slippa köra hem ensam mitt i natten(blir ju så trött) och dels för att jag tyckler det är så tråkigt när alla blir fulla utom jag ;))) Det funkar bra när det är aktiviteter, typ bowling osv, då tänker man inte på det direkt. Men när det är regelrätt förfest för att sedan gå på krogen, då känner jag mer av att : fasen jag vill också ha ett glas vin och en cigg(och så blir jag lite tjurig) ;)
Men i alla fall, lite senare på kvällen så gick jag in på FB och Jessica skrev i sin status att snart ska jag hem till Iinda för vin och singstar osv...Och usch vad jag blev avundsjuk och ångrade mig! Det var nog den första gången under graviditeten som jag verkligen kände mig utanför och ensam :( Fast det var mitt eget val...
Nästa gång så...

Vecka 38 nu, snart 39.....Jag räknar verkligen dagarna!! Jag dricker mitt hallonbladste, promenerar och cyklar på motionscykeln(fast jag egentligen inte orkar)allt för att det ska sätta igång!!! Jag vill verkligen inte gå över tiden....

Hm, det blev vädligt mycket graviditet i dagens inlägg ser jag nu :) Men det skiter jag i, det är det enda intressanta just nu!
Får se vad veckan bjuder på, idag är det ju iaf svinkallt ute så jag tänker inte gå utanför dörren!!

Så här ser jag ut nu

Skönt att vara ledig!

Min första lediga vecka har varit otroligt skön! Jag känner mig verkligen utvilad och piggare än på länge!

Att jobba som höggravid tar verkligen på krafterna. Nu har jag ju iofs grejat en hel del hemma och inte bara legat och latat mig men allt jag gör tar lång tid och jag tar pauser emellan, då blir man inte så trött! Sen det här underbara vädret gör ju att man blir piggare också!

I onsdags var vi i Trollhättan på Musik-quiz på Butlers. det var kul men SVÅRT! Jag kunde inte 1 enda fråga, illa!! Men det var god mat och trevligt sällskap så det gjorde inte så mycket att det var svåra frågor, det är ju alltid kul att träffa gänget! Men nästa gång...då ska jag kunna alla frågor, ska plugga nu i veckan tänkte jag ;)

Igår fick jag hem kläderna jag beställt från HM! Åh vad man längtade till sommaren! Massa fina toppar,klänningar, shorts och kjolar, allt i fina somriga färger, då jag har bestämt mig för att bli liter mer färgglad än att bara bära svart hela tiden. Det såg riktigt trevligt ut i garderoben med lite färgklickar nu :)
Storlekarna är i min vanliga som jag berättat förut och nu är jag verkligen peppad att komma ner i dessa nya kläder! Längtar verkligen tills magen är väck och tills man har läkt ihop någorlunda så man kan börja träna!!! Jag tror på mig själv faktiskt och är säker på att jag kommer klara det!! Jag måste det :)

Här är jag lagom storlek!Så här ska jag bli igen :)

Vecka 37

Ja jag är inte förvånad att det känns som om jag har 2 basketbollar i magen....

Bebisen lägger fortfarande på sig - ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 45 cm lång.

fetal development at 36 weeks
Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas. Däremot kan det bli jobbigare att gå - för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången - innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.) När du besöker barnmorskan kommer hon eventuellt att kolla om livmoderhalsen börjat tunnas ut eller rentav vidgas.

Nu är BB-väskan packad, några smågrejer till ska ner bara.
Nu är det fritt fram, han får gärna komma NUUUUU! Orkar inte vänta en dag till :)

Idag har jag putsat fönstren(nej bebisen kommer inte bara för att man putsar fönster, men jag trodde det) men det blev rent och fint iaf! Även här på kontoret är det soprent nu, all apapper är i de pärmar där dom ska vara, alla sladdar och annat löst skit är nerpackade, alla bröllopsgrejer som fortfarande stod framme står numera på vinden.
Kort sagt så är det ordning här nu!
Och jag har bara vart ledig i 2 dagar!

Imorgon ska jag nog försöka ta tag i tvättstugan, det är också ett bra ställe att ställa grejer man inte vet vart man  ska göra av....Om det är fint väder kanske jag gör fint ute på altanen! Det återstår att se!

Onsdag kväll - åker till Trollhättan för musikquiz på Butlers(och lite gott käk) med tjejerna! Ska bli kul!


·


Min första lediga dag!

Ja,då är man mammaledig nu då! Känns lite konstigt att säga det för Elias ligger ju fortfarande i magen(fast inte länge till hoppas jag)
Min första dag har varit underbar! Jag körde ner Reine till byn imorse, han samåker med sin pappa till jobbet och vi har ju bara en bil och den behövde jag ha idag. Hem och krypa ner i sängen igen, klockan var ca 06,30. Somnade som en stock och vaknade vid 10,40 igen, så himla skönt!!
Jag gick upp och åt lite frukost i min ensamhet och började sedan med projekt nr 1 - att röja i garderoben!!
Jag är så hopplös på att slänga kläder och skor ska ni veta...men jag lyckades i alla fall fylla 1 påse med kläder att slänga och 4 påsar att hiva upp på vinden tills vidare...kanske slänger jag om jag inte har använt dom på nåt år :)
Tänk, det blev en hel del plats i garderoben! Och dessutom fick jag dammat och fräschat till invändigt. Med katter som springer in och sover i garderoben så kan det lätt bli.....hårigt!
Paret som bodde här innan oss förstod tydligen inte att det ska vara dörrar till garderoben och har gjort en sån puckad lösning så man tror inte det är sant... Planen var att vi skulle köpa skjutdörrar (finns massa snygga) men som vanligt så är det ju inte gratis... Det är inte prio 1 så nu ska jag sy något slags "skydd" så att katterna inte kommer in!!

Imorgon ska jag röja i datarummet, här ligger papper högt och lågt och det står prylar framme från bröllopet och annat blandat skräp som man inte vet vart man ska göra av! Skönt att få bort allt innan den lille flyttar in!

Nu ska jag ta bilen och åka till Vara, ska gå till en hälsokostbutik där och köpa Hallonbladste, det sägs kunna skynda på och göra förlossningen smidigare och snabbare...det är säkert bara prat men det skadar ju inte att pröva :)
Min plan är nu alltså hallonbladste och långa promenader, allt för att slippa gå för länge över tiden!

Till slut....

Så har jag då gjort min sista dag på LÄNGE!
Det är lite blandade känslor faktiskt.
Fantastiskt skönt att få vila upp sig men samtidigt på nåt sätt lite nervöst och ångestframkallande.
Nervöst för att den stora dagen närmar sig med stormsteg, nu är det så himla verkligt att det verkligen ska ske snart!
Lite ångestframkallande för att ekonomin kommer att bli aningen lidande.
Men mest av allt, det är SKÖNT!

Idag ska jag och min underbara, fantastiska man fira lite med god mat och bara mysa hela kvällen, det är den bästa dagen på hela veckan tror jag, fredagen!

Imorgon ska jag åka till Trollhättan och träffa tjejerna! Det blir inte hela styrkan tyvärr då några jobbar men ska bli väldigt trevligt att fika lite, vi har setts varje helg ett tag nu men inte för att fika, det har ju vart andra aktiviteter! Och lördagsfikan är ju faktiskt något av en tradition, så fy på oss att vi har missat det :)

Nästa helg har jag fått veta att kära Jonna från Blekinge kommer på besök till Trollhättan så då blir det nog lördagsfika igen (eller fest kanske ;)) ) Ska bli kul att träffa henne, det var längesedan!

Lets Dance ikväll, undrar om Elisabeth kommer åka ut nu? Vore på tiden! Hon är ju rolig men inte så bra!
Jag hoppas på vinst för Laila Bagge, hon är grymt duktig!


Just det ja!

Jag glömde ju skriva om en sak som är så dåligt och pinsamt men som man ändå inte kan låta bli att titta på!!

"Den rätte för Rosing"

Helt seriöst, vad är det för jävla skämt-nissar hon dejtar? Inte en jävel av grabbarna verkar ju ha alla bestick i lådan....
Fast å andra sidan, vilken normal kille skulle vilja dejta Linda Rosing?
Det är bara bottenskrapet kvar....

Men lägg dig rätt då!

Igår var jag på besök hos barnmorskan. Alltid lika spännande och se vad som hänt sen sist, särskilt på vågen :)
Jag kan glatt berätta att jag ökade mest i början och nu på slutet så verkar det stå ganska stilla, eller stilla var väl att överdriva men jag ökar inte så mycket varje vecka i alla fall!

Men förra veckan när jag var där, då var killen i "ruckbart" läge, vilket innebär att han har sjunkit ner ganska långt och snart kommer fixera sig. I går när jag var där, ja då hade han tydligen bestämt sig för att bli rörlig igen, och hoppat upp en bit..... Inget ovanligt sa bm men ack så irriterande....kan han inte bara åka ner och komma ut nu? ;)
Så igår kväll tog jag med mig mannen och gock en promenad som innehöll en kilometerlång och väldigt brant backe. Jag tänkte att tyngdlagen lär ju hjälpa till.
Jag vet ju inte om han har sjunkit ner igen men det känns så? I alla fall så var det en riktig pärs kan jag tala om och fort gick det inte men jag flåsade som en galopp-häst efter 20 varv och jag tror även jag hade lite vitt skum runt hals, panna och mun ;))(ni vet sånt där skum som hästarna får när dom är svettiga)

Imorrn = fredag! Min sista dag! Jag lär nog blogga imorrn igen, av ren glädje! Så vi hörs då!

Är en graviditet nån slags tävling?

Något som har slagit mig sedan jag blev gravid är att många gravida "tävlar" med varandra. Jag vet inte vilket ord jag annars ska använda.
Jag pekar inte ut någon speciell (så ingen behöver ta åt sig!) utan rent allmänt så verkar det vara någon slags inbördes tävlan gravida emellan? Jag har upplevt det flera gånger och tycker det är ytterst irriterande.
Alla graviditeter är olika, så enkelt är det och varför gå omkring och jämföra med andra? Då blir man ju knäpp till slut.

Vem har störst mage, vem föder först, vem får störst/minst barn, vem slipper eller kommer gå över tiden, vem har mest/minst besvär, vem har gått upp mest/minst and the list goes on and on..

Sen när barnet är fött (inget jag upplevt själv ännu men hört av andra) då börjar tävlingen om vems barn som är sötast, smartast, tidigast i utvecklingen osv osv osv...ja ni fattar.
Varför är det så och vad är vitsen med det?

Så nu kan tänker jag tala om för er alla att(detta är alltså skrivet med väldigt mycket ironi):

1. Jag har den största magen i historien.
2. Jag har haft alla krämpor man kan få som gravid kvinna, att jag står på benen är ett under.
3. Jag kommer inte (trots att jag är förstföderska) gå över tiden, utan jag kommer givetvis att föda exakt på dagen eller ett par veckor innan.
4. Jag kommer förmodligen att ha historiens svåraste förlossning, den kommer ta minst ett par tre dygn och jag kommer spricka hela vägen och det kommer avslutas med att akutsnitt.
5. Vår baby kommer vara den sötaste och smartaste babyn nånsin och han kommer både prata och stå och gå när han är 6 månader gammal! Det ni!!!

Men sanningen är egentligen:

1. Jag har varken stor eller liten mage, helt normalstor enligt min barnmorska, vilket känns väldigt bra faktiskt, vem vill ha en gigantisk mage? Inget jag skulle vilja skryta med iaf!
2. Jag har mått ganska bra hela graviditeten, lite huvudvärk, ont i rygg och svanskota och ganska trött, också helt normalt.
3. Jag kommer förmodligen gå över tiden för det är väldigt vanligt första gången. Det är inget som stör mig ännu och inget som någon behöver påpeka för mig. Jag vet redan det.
4. Jag tror min förlossning kommer att gå hur bra som helst. Det kommer säkert att göra ont och ta tid men så är det ju.
5. I mina ögon kommer min bebis vara den sötaste i historien och jag hoppas han är smart och tidig i utvecklingen så jag kan tävla med alla andra mammor.... ;))

Nedräkningen har börjat...på riktigt!

Nu är det 24 timmar kvar att jobba. 6 timmar på onsdag, 8 på torsdag och 8 på fredag! Så nära!
Ju närmare jag kommer desto tröttare, segare och tyngre känner jag mig! Är det inte konstigt?
Veckan borde gå hur lätts om helst med tanke på att jag får gå hem och vila upp mig sen. Men det känns som att simma och aldrig komma fram!
Hur som helst, det är inom räckhåll!

Det har väl inte undgått någon att jag lider en aning av viktstress? Jag kommer när graviditeten är slut ha gått upp nånstans runt 20 kg och det är mycket på min korta kropp!
Jag har för att peppa mig själv beställt massa kläder, (dom har sjukt mycket snyggt på HM i år) och jag har beställt i min gamla vanliga storlek....Är det att vara för optimistiskt tror ni? Kanske en riktig miss? Ja, det återstår att se. I mitten av maj kommer det hem i brevlådan!

Senaste inköpet blev en jättesöt sommarklänning och för en gångs skull så har jag inte köpt svart eller vitt(som 90% av min garderob utgörs av, inte så färgglatt) utan jag har köpt mig en blå klänning! Om jag blundar så kan jag se mig själv med brunbrönda ben och kilona på de rätta ställena en varm sommardag och klänningen kommer sitta som gjuten (så klart)

Snygg va?



















Min favorit!

Eftersom det inte går att lägga in några videos med Melissa Horn så kommer här en länk till min (för tillfället) favoritlåt

En kvinnlig Lars Winnerbäck

Lars W har i många år varit min absolut största favorit. Jag tröttnar aldrig på hans musik. Jag kan lyssna på hans skivor dag ut och dag in.  Han gjorde ju en duett med Melissa Horn för ett tag sedan.
Jag tyckte att Melissa sjunger jättebra men funderade inget mer på det.

Men så i lördags så fick jag Melissas skiva av Zize Zero. Jag har lyssnat igenom den 2 ggr och den blir bara bättre och bättre. Det är så BRA! Jag som älskar sorglig och lite deprimerande musik sitter nästan och gråter (fast jag är lycklig)!!
Konstigt att musik kan ha en sådan inverkan på en.

Det hörs att hon är inspirerad av Winnerbäck tycker jag. En kvinnlig Lars Winnerbäck skulle jag vilja säga. Hon är (om möjligt?) till och med lite mer sorglig än Lars. Egentligen vet jag inte om sorglig är rätt ord att beskriva deras musik? Men just nu kommer jag inte på ett bättre ord.

Hur som helst, det jag ville säga var att skivan är grym.


Med andra ord!

Igår kväll satte vi oss i bilen och drog till Trollhättan för en spelkväll och god mat och dryck hemma hos Mats och Jessica.
Från början var det meningen att vi skulle ha det hos oss i Herrljunga men etfersom min ork är nästan slut så var Jessica snäll och tog över.
Det blev en toppenkväll! Vi spelade Buzz, Kampen mellan man och kvinna, Med andra ord och Jessica hade gjort en slagerquiz (som gick rätt dåligt, fick 5 poäng av typ 15 möjliga hihi) Reine och Linda tog nog hem segern med 7 poäng var om jag inte minns fel?

Spelet som heter "Med andra ord" kan jag starkt rekommendera om man vill ha roligt. Jag skrattade faktiskt så mycket under kvällens gång att jag trodde förlossningen skulle starta. Ja helt ärligt faktiskt, idag har jag haft såna sammandragningar/förvärkar så jag har legat en stor del av dagen, aj aj vad det är obehagligt! Nu vet jag ju inte om det beror på att jag skrattade oavbrutet i 2 timmar men det känns så :)
Tack för en mycket trevlig kväll tjejer! Och killar!

Helgen i övrigt har varit mycket lugn, som vanligt så slocknade jag redan runt 22-tiden i fredags (börjar jag bli gammal eller beror det på graviditeten?) Sovit lääänge idaag coh vart en sväng hos svärisarna och fikat lite. På hemvägen köpte jag en påse chips... Ikväll ska jag kolla det nya programmet Wipe Out som verkar sjukt farligt men ganska kul :)

Sista veckan nu! 5 dgr kvar att jobba och sen bara gå hemma och vänta! Underbart att få vila upp sig lite innan det är dags!

Har jag den sötaste katten i världen?

Svaret är JA! Kolla in Lucy, på väg att somna i soffan!


Säsongspremiär!

När man som jag, för tillfället, inte orkar göra mycket alls så blir man ju extra glad när vårsäsongen av diverse olika serier kommer igång!

Förra veckan var det Grey´s Anatomy(mycket bra serie, om ni inte sett den så börja titta!)
Igår var det dags för Desperate Housewives, också underbar serie, jag gillar särskilt Teri Hatcher som spelar hemmafrun Susan Mayer, så skönt knäpp, klumpig och allmänt rolig bara!
Imorgon (torsdag) börjar nån serie som heter Stockholm Arlanda som säkert blir lite halvrolig(sura människor på resande fot som skäller ut den stackars personalen, kan bli hur kul som helst!)


Teri Hatcher som Susan Mayer i Desperate Housewives


Så som det ser ut nu så är iaf mina tisdagar,onsdagar och torsdagar uppbokade.
På fredagar har vi ju Lets Dance och Så ska det låta, lördagar är ju Melodifestivalen ett litet tag till.
Och helt plötsligt så är det dags att föda barn! Tror ni tiden kommer att gå så fort? Nja, jag tvivlar iaf.....
Men under tiden jag väntar så kan jag ju kolla på tv... :)

Idag var jag hos min BM, lillkillen har vänt sig, ligger alltså rätt nu och han har även sjunkit ner en bra bit (vilket känns eftersom det trycker på mer och på ett lite annorlunda sätt nu) Dock har han inte fixerat sig ännu men det brukar dom inte göra förrän runt vecka 36-37 fick jag veta, det är ju iofs ganska snart med andra ord!
Mitt sockervärde var nu helt normalt och jag har ingen graviditetsdiabetes(tack och lov, nu kan jag alltså fortsätta med mina choklad-orgier ;) )
Vikten - jag har totalt gått upp 18 kg hittills vilket jag tycker är mycket men ändå helt ok, alla jag pratat med har ju gått upp mellan 25-30 kg(med ett par undantag) Det lär inte bli några problem att bli av med det, jag vet att jag kan om jag vill.

Någon sade att jag inte skulle orka bry mig om det förrän ganska långt efter förlossningen men jag känner mig själv ganska väl och gå och släpa på 10-12 extra kg och inte ha några kläder som passar, det är inte min grej. Jag kämpar hellre lite hårdare direkt, även om det blir tungt och jobbigt! Men, jag ska väl inte säga för mycket?!

2 dagar kvar på denna veckan och nästa vecka är den sista på ett bra tag! Undrar om jag kommer bli rastlös? Jag är ju inte direkt van att gå hemma bara så där, har ju jobbat heltid sedan jag var 18 år och bara vart ledig när jag haft sommarsemester! Det här kommer nog bli lite annorlunda, det är ju såpass lång tid också!
Men hoppas och tror faktiskt att jag kommer njuta av att bara ta det lugnt och vila upp mig!

Helgen som gick!

Ja som vanligt på fredagseftermiddagen: In i bilen, kör till Hemköp och kommer ut därifrån med en alldeles för stor godispåse. Hem, laga mat, äta och sen - inta soffläge!! Inser att jag låter som en lat soffpotatis men alla somkänner mig vet ju att jag faktiskt inte är det. Egentligen. Det är mycket tillfälligt!
Jag zappade mellan Lets Dance och Så ska det låta.
Jag tycker Laila Bagge är så bra och cool och jag fattar verkligen inte vad hon ser i den där wahlgren som hon tydligen är ihop med nu. Han är ju Sveriges största jävla fjant! Hon kommer nog inse det snart?

I så ska det låta var Markoolio med, han är också en skön typ! Jag gillar ju inte hans musik men han är lite rolig ändå! Jag tror han skulle vara kul att ha med på fest! För övrigt så sprang jag på honom på Kallis i Visby för ett par år sedan, mycket trevlig!

Jag är inte kändistokig!

I lördags var det äntligen dags för bowlingen som jag väntat så på! Jag laddade genom att sova ända fram tills halv ett för att orka med hela kvällen. Det blev en toppenkväll med det bästa tjejgänget i THN och massa god mat och dryck(alkoholfri öl för mig)
Vi började kvällen vid 18tiden och var inte hemma förrän strax efter halv ett, jag var svintrött men det var värt det.
På söndagen sov jag till halv fem.... Det känns att kroppen inte är sitt vanliga jag!